#SISUMMIT16

Caroline Casey till SI Summit

18 augusti 2016

Det är med stolthet vi presenterar Caroline Casey, en fascinerande talare med ett otroligt viktigt budskap. Casey är ett lysande exempel på en samhällsentreprenör och pionjär, som utmanar våra attityder kring hur vi tänker och ser på människors förmågor – oavsett förutsättningar. Casey har utvecklat en ”best practice” för att förändra människors syn på funktionsnedsättningar, som används av hundratals organisationer världen över med stor framgång.

Genom att utföra en 1000 km lång vandring genom södra Indien för att bli mahout (elefantförare), lyckades irländska Casey – som själv är blind – inte bara genomföra sin resa, utan också samla in 250,000 Euro till The Irish National Council for the Blind och SightSavers International.

Casey är utnämnd till Ashoka Fellow av den sociala entreprenörsorganisationen Ashoka. För sitt konstanta och hårda arbete med att på nya sätt synliggöra problemen som människor med funktionsnedsättningar möter i samhället har Caroline Casey fått internationell uppmärksamhet och flertal utmärkningar. Bland annat priset Young Global Leader of the World Economic Forum 2006, vilket var samma år som hon blev utnämnd till hedersdoktor vid NUI Ireland.

Caroline Caseys presentation under SI Summit kommer inte att livesändas, så passa på att se och uppleva denna fantastiska eldsjäl och talare på plats. Se Caroline Caseys TED Talk nedan.

Anmäl dig till SI Summit här.