#SISUMMIT16

Möt Lena Friblick, årets moderator!

29 juni 2016

Under förra årets Summit ställde fanns Lena Friblick bland utställarna – i år är hon moderator. Lena Friblick är journalist och grundare av Xenofilia samt Stiftelsen Botildenborg. Lena Friblick har arbetat på Sveriges Radio, TV4 och för SVT. Sedan hon grundade Xenofilia i 2008 har hon arbetat med socialt entreprenörskap i Malmö. Verksamheter som utvecklats inom Xenofilia är bl.a. Kryddor från Rosengård, Stadsbruk och Minnenas arv.

Vad betyder social innovation för dig?
För mig betyder social innovation nyskapande med nytta för många. En social innovation ska inte bara ha som syfte att ge en ekonomisk vinst utan ge fördelar för många fler. Om innovationen dessutom är ekonomisk hållbar är detta ett plus – då finns det en långsiktighet

Vad ser du mest fram emot på Social Innovation Summit?
Jag ser fram emot en lika bra konferens som förra året – men mer av allt! Jag tycker mixen på förra årets konferens med genomtänkt struktur, möteshörnor och pop-up scen där man pitchade sina idéer gjorde konferensen dynamisk och oväntad. I år kommer den bli minst lika intressant.

Som årets moderator, vad är det viktigaste för dig i den rollen?
Att se till att varje enskild talare får stå i centrum och får möjligheten att nå ut med sitt budskap. Som moderator är min roll att renodla diskussionen så de viktiga frågorna blir tydliga för publiken.