#SISUMMIT16

Per Clingweld

07 oktober 2016

Per är arkitekten, civilingenjören och innovatören som har hunnit med mer på några år än vad många gör under en livstid. Hans entreprenörsresa startade redan vid 9 års ålder och han skrev sina första rader kod redan i tidiga tonåren. Sedan dess har han varit med och startat många företag och ideella organisationer.

På senare år är Per ett känt namn i det så kallade startup-communityt där han, genom att ta det globala nätverket och eventkonceptet Startup Grind till Sverige, hjälpt till att lägga grunden för det blomstrande ekosystem som placerat Sverige i den digitala ekonomins framkant.

Idag är Per en av initiativtagarna till Just Arrived – en digital plattform som matchar nyanlända med ett första jobb. Tillsammans med ett community på 150 personer från 30 företag lyckades de bygga sin första version av plattformen på 8 månader.  Sedan september i år jobbar 5 personer heltid i kärnteamet och man förmedlade 50 jobb under den första månaden. Just Arrived stöds av Klarnas medgrundare Niklas Adalberth, Universums grundare Lars-Henrik Friis Molin samt Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.